Jsme opravdu tupé ovce, lenoši a nebo snílci?

12.04.2010 21:05

 

UPOZORNĚNÍ:Tento článek obsahuje některé vulgární výrazy a pokud s tímto máte nějaký problém, pak prosím následující řádky raději nečtěte.  Předem se Vám omlouvám, ale bohužel jsem nemohl použít slušnější slova, leckdy z vrozené úcty k určitým živočišným druhům.

 

    Jaro se pomalu vkrádá mezi nás a tak nějak nenápadně se blíží i volby. Možná to je tím, že mám méně času to sledovat, ale nějak se mi zdá, že kolem toho je pořád nějaký podezřelý klid, jakoby snad politici v tichosti očekávali, že volby proběhnou a nic moc se nebude, jako obvykle, měnit.  Jistě, sem tam se v televizi nebo jiných objektivních médiích objeví některý z těch hňupů a vypadne mu z úst kdejaké lejno, případně se sejdou v nějaké té debatě a hází jeden na druhého trochu toho hnoje, směrem k voličům používají osvědčené fráze a sliby a pohazují maskami na svých ksichtech, abychom měli pocit, že je vše v nejlepším pořádku a budeme-li zrovna toho či onoho televizního exhibicionistu následovat, budeme mít zajištěn blahobyt. Ovšem nějak se nemohu zbavit pocitu, že je to všechno jen tak na oko a vše potichu směřuje k obvyklému volebnímu průběhu. Snad jedinou výraznější výjimkou je zuřící billboardová válka, která už dávno překročila hranice lidské důstojnosti a slušnosti a při čtení některého z nich mě opravdu jímá hrůza, čeho všeho jsou lidé schopní kvůli vlastnímu korýtku. Přece průměrně inteligentní člověk nemůže dát hlas někomu, kdo je schopný takových věcí. Jak potom můžu někomu takovému dát důvěru a svůj hlas a věřit, že se najednou změní a bude slušný člověk který myslí na své voliče?

    Zajímalo mě tedy, jak tohle všechno dění působí na obyčejné lidi a jak se vlastně k celé situaci staví a musím říct, že jsem byl překvapen, spíše zaskočen. Nevím jestli vůbec mám vyslovit svou myšlenku nahlas, ale mám pocit, že Češi jsou tupé ovce a jen to potvrzuje teorii o lenoších a nebo jsme národ nevyléčitelných optimistů a snílků. Vyrazil jsem opět mezi lid a zjišťoval, jak se věci mají. Mnoho lidí bere zmíněné placky, co většinou překáží někde ve výhledu, jako povedené a vtipné a stoupenci jednotlivých táborů považují ty „jejich“ za pravdivé a samozřejmě ty „proti nám“ za lživé a sprosté. Z toho plyne, že tito slepí stoupenci následují své vyvolené, ať už modré či oranžové a naprosto je nezajímá, co jim padá z huby a co pro ně dělají nebo spíš nedělají a budou volit stejnou sortu. Příště si musím vzít tužku a blok a zaznamenat jejich argumenty, je to neuvěřitelné…. Pak se ještě najdou lidé, kteří to považují za neslušné nebo nevkusné a člověk by se zaradoval, že konečně taková vepřová činnost bude mít vliv na výslednou volbu těchto lidí, protože pochopili, že tudy cesta nevede a je třeba hledat novou naději a budoucnost. Bohužel většina z těchto lidí věří v přerod starých vlastností v nové prostřednictvím výměny kabátu, protože přece odešli z těch špatných stran a stvořili novou stranu a ta je mnohem lepší, přesto, že slibují nesplnitelné. Bohužel staré struktury v nových barvách, organizované v nové „knížecí“ straně se těší opravdu velké a nepochopitelné náklonnosti a zřejmě se jistě už těší na svůj volební úspěch.

    Ještě se také najde ne příliš početná skupinka lidí, kteří jsou z dění kolem znechuceni a opravdu zdravě přemýšlí co dělat pro změnu a pomalé směřování k nápravě naší …… (zde možno dosadit v podstatě cokoliv), protože předchozí vlády a k nim přidružení příživníci a lobbisté zničili a rozkradli co se dalo.  U této skupiny lidí je velká naděje na pochopní celého problému a rozumného uvažování nad celou věcí a mnoho z nich opravdu přemýšlí nad volbou nějaké nové strany a je tady cítit opravdu posun správným směrem. Bohužel je v téhle skupině ještě mnoho lidí, kteří před používáním hlavy upřednostňují používání pohovky a raději nepůjdou volit vůbec, protože starým hlas nedají a těm eventuálním novým to nemá cenu, protože jsou stejně všichni stejní. Z jejich pohodlnosti bohužel vyplývá i malá ochota naslouchat argumentům, které by je mohli přesvědčit k účasti na volebním procesu.

    Tady, si myslím, je právě prostor pro v minulosti nevyvolené strany, které by měli více prosadit ve známost své volební programy a záměry a takové lidi přesvědčit o správnosti jejich uvažování a nutnosti volit a pomoci si tak k více hlasům a snad i ke správnému ovlivňování vývoje našeho státu. Já jen doufám, že pokud dojde k tomu zázraku (i když pevně věřím, že to tak nemožné není), že se skutečně některá z nevyvolených stran dostane do parlamentu, že bude opravdu svěžím vichrem a ne jen vánkem, který splyne s tím starým zatuchlým ovzduším ve sněmovně.

                                                                                                                                        

Majesty